1. Oppdrift. Super oppdrift – lettere enn vann!

HDPE er et allsidig materiale. La oss starte med dens tetthet: den kan variere fra 930 til 970 kg/m3. Dette gjør HDPE ekstremt flytende, selv når det er nedsenket – det er 8 ganger lettere enn stål og 3 ganger lettere enn aluminium. Videre betyr dette at båter laget av dette materialet ikke vil synke når de er nedsenket i vann, selv om alle rommene er helt fylt med vann.

2. Null korrosjon – null vedlikehold

Oksygen, salt og vann har ingen effekt på HDPE. HDPE vil ikke bli påvirket av tidens tann. Malesystem: foreldet. Sjøvann: ingen behov for skylling. Enkelt sagt: HDPE tilbyr null korrosjon, null vedlikehold.

3. Motstand mot marine vekster – ingen anti-fouling nødvendig

Med et HDPE-skrog vil du aldri måtte håndtere marine vekster: det fester seg rett og slett ikke. Takket være sin kontinuerlig rene og glatte bunn beholder den raske HDPE-båten sin hastighet. Uten anti-fouling, vel å merke. Ingen giftig forurensning, ingen miljøskade.

4. Styrke – ikke redd for skarpe steiner!

RIB-tuber blir raskt skadet når de støter på en skarp stein eller festningsverk. Ikke HDPE. Dens viskøse og elastiske egenskaper
forhindrer både deformasjon og sprekker. HDPE er både solid og fleksibel takket være sine elastiske egenskaper. Et sterkt HDPE-skrog er perfekt hvis du jobber nær kysten.

5. Fleksibilitet

Polyetylen er et elastisk materiale som forhindrer deformasjon og sprekker i båten; det er svært motstandsdyktig mot skader ved kollisjon.

6. Vedlikehold – Lett å reparere!

Hva om du trenger å reparere noe på din HDPE-båt? Merk deg, dette er et stort HVIS, fordi disse situasjonene sjelden oppstår med HDPE. Vi får bare det spørsmålet ofte. Svaret er enkelt: ethvert lokalt plastproduksjonsselskap kan gjøre det for deg. Eller gjør det selv – spør oss om ditt eget sveisekit. Du kan gjøre lokale reparasjoner på skadede deler raskt og enkelt.

7. Lavt karbonavtrykk

Karbonavtrykket ved HDPE-produksjon er 5 ganger lavere enn aluminium! Og det er bare ett aspekt når det gjelder holdbarhet. Et annet: en HDPE-båt er uforgjengelig, så den vil være med deg i 10, 20, 30, 40 år.

8. Langvarig!

Motstandsdyktig mot aldring. Levetiden til polyetylen er estimert til minst 50 år, men egenskapene viser at det i virkeligheten er mye høyere.

9. Motstand mot kjemisk miljø – Ingen skade gjort!

Jobber du med kjemikalier eller drivstoff? Gode nyheter: HDPE kan knapt bli påvirket av aggressive væsker. Polyetylen er svært motstandsdyktig mot kjemisk aggressive miljøer.

10. Holdbarhet: 100% resirkulerbar

GRP-båter har begrenset levetid og er umulige å resirkulere. Det samme gjelder aluminium: metalldeteriorasjon vil sende enhver aluminiumsbåt til skraphaugen på et tidspunkt. HDPE, derimot, er en annen historie. Det kan være 100% omsmeltet og resirkulert i en ny PE-blanding. Hvorfor skulle du smelte det, resirkulere det? Du burde ikke, du trenger ikke. Vi bare tenkte du ville like å vite at du kunne. Det er alt.